Plaže na Murteru

 

Luke / 50m
Mjesna gradska, novouređena pješčana i šljunkovita plaža. Plaža je opremljena tuševima, dječjim igralištem i liftom za invalidne osobe te je pogodna za djecu i starije osobe. U neposrednoj blizini plaže nalazi se supermarket, banka i bamkomat, više caffe barova i restorana, drogerija i ljekarna.

Slanica / 200m
Slanica je jedna od najljepših i najposjećenijih pješčanih plaža koja obiluje brojnim sadržajima i animacijom (tobogan, masaže, ležaljke, pedaline, caffe barovi, pizzerije). Zbog svoje plitkoće vrlo je pogodna za djecu i neplivače, ali i za sve one koji uživaju u piciginu i ostalim igrama u moru.

Podvrške / 1000 m
Večinom pješčana a djelomice šljunkovita i stjenovita, ova plaža je manjeg kapaciteta i skrivena je od oka javnosti, nalazi se zapadno od plaže Slanica od koje do plaže Podvrške vodi staza uz more.

Čigrađa / 1500 m
Smještena je na samom ulazu u Murter, na južnoj strani otoka. Plaža je djelomično šljunkovita, a djelomično stjenovita, na plaži se nalaze dva ugostiteljska objekta: beach bar i restoran.

Kosirina / 3 km
Plaža smještena između mjesta Jezera & Murter. Stjenovita plaža sa pijeskom. Pogodna za sve uzraste, a osobito za djecu. Na plaži se nalaze dva beach bara.